Akadálymentesítési nyilatkozat

AKADÁLYMENTESÍTÉSI NYILATKOZAT

Az ÉRV Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Rövid név: ÉRV Zrt.; cégjegyzékszám: 05-10-000123; székhely: 3700 Kazincbarcika, Tardonai út 1.; adószám: 11069186-2-05; statisztikai törzsszám: 11069186-3600-114-05) (a továbbiakban:Társaság) jelen nyilatkozat aláírásával kijelenti, hogy a Társaság elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a Társaság weboldalára (www.ervzrt.hu) (a továbbiakban: Honlap) vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

A Társaság honlapján közzétett tartalmak a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: törvény) előírásainak részben felel meg.

A szkennelt PDF állományok esetében nem, vagy nehezen biztosítható, hogy a képernyő felolvasó programok értelmezni tudják a tartalmat. A jelenlegi gyakorlat szerint a dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik, amely így PDF formátumú dokumentumot eredményez.

Előfordulhat nem megfelelő kontrasztarány az alkalmazott témasablonban a PDF-ekben.

A képernyő-felolvasó programot használó, illetve hangvezérléssel navigáló felhasználók részére a Honlap található vizuális összképet javító egyes beágyazott elemeknél előfordulhat, hogy az adott elemek tekintetében az akadálymentes használat nehézségekbe ütközik.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Honlap a lehető legrövidebb időn belül, teljeskörűen akadálymentessé váljon.

Akadálymentesen elérhető szolgáltatás

A Társaságunk alkalmazásában álló Vízcenternek mind az online ügyfélszolgálati oldala, mind pedig a mobil applikációja akadálymentesített. Kivételt képeznek ez alól a PDF dokumentumok, illetve bizonyos esetekben a Társaság saját honlapjára történő átirányítás után elérhető felület.

A Társaság által nyújtott akadálymentes alternatíva

Az információhoz jutást a telefonos, elektronikus és személyes ügyfélszolgálat biztosítja. Társaságunk magyar nyelven hívható telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet, ahol a honlapon található tartalmakon felül egyéb kérdésekkel kapcsolatban is segítséget nyújtanak munkatársaink. Telefonos ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06-80/22-42-42; 06-48/22-42-42.

Ezen felül Társaságunk személyes Ügyfélszolgálati Irodáiban nyitvatartási időn belül minden ügyintéző segítséget nyújt a felmerült esetek megoldása érdekében.

Elektronikus levelezés útján kommunikálunk ügyfeleinkkel, amelyekben választ aduk kérdéseikre. E-mail címünk: ugyfelszolglat@ervzrt.hu

Az Akadálymentesítési Nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat a Társaság által elvégzett önértékelés alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

A Társaság elkötelezett amellett, hogy a Honlap a lehető legrövidebb időn belül, teljeskörűen akadálymentessé váljon. Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az ugyfelszolgalat@ervzrt.hu címen jelezheti. 

A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a Társaság felelős. A törvény 4. § (2) bekezdése értelmében a Társaság a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII.5.) Kormányrendelet tartalmazza.

Amennyiben a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a Társaságtól, bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési cím: 1255 Budapest, Pf.: 182.
Telefonszám: +36 1 795 2861; +36 1 450 3060
Fax: +36 1 795 0036; +36 1 350 6750
E-mail cím: info@kifu.gov.hu; ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

 

Kelt: Kazincbarcika, 2024.06.12.
Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

 

                                                                                   Lőrinc Ákos, vezérigazgató